Jdi na obsah Jdi na menu
 


Another

22. 2. 2014

 Jedná se o novější dvanáctidílné anime, které začalo v Japonsku vycházet v roce 2012. Režii mají na svědomí Cutomu Mizušima a Tošija Šinohara. Jde o hororové anime s duchařskou tématikou, což se zase tak často nevidí. Nádhernou hudbu k seriálu dodal Kó Ótani.

Děj: Kouichi Sakakibara se právě přestěhoval z Tokia do malého městečka. Ještě předtím, než nastoupí do školy, musí odpočívat v nemocnici kvůli potížím s plícemi. Tam také potká podivnou dívku Mei Misaki, která drží v rukou panenku a jde navštívit nemocniční márnici.  Tohle podivné setkání se rychle zapomene a Kouichi se vrhne do normálního školního života. Jenže to ještě neví, že třída před ním něco tají. Misaki se mu brzy sama připomene a poodhalí, proč celá třída dělá že neexistuje a co se ve 3. třídě 9. ročníku skutečně děje. Později začnou přichát podivné a hrozné katastrofy, záhadná úmrtí spolužáků a jejich příbuzných. Kouichi se rozhodne za každou cenu zjistit co se ve třídě doopravdy děje a zastavit to. Podaří se mu to?

Můj mázor: Another je úžesné anime. Hned od prvního dílu vás strhne úžasná hororová atmosféra, kterou podtrhává skvělá hudební produkce. Bohužel musím připustit, že poslední díly se mi zase až tak nelíbily a poněkud kazí dojem tajemna a záhad, kterým seriál ze začátku tak oplýval. Ovšem i přes tento drobný detail stále tvrdím, že stvárnění postav, prostředí, hudba i příběh jsou skvělé. Mou oblíbenou postavou je Misaki, protože je tajemná a záhadná. Také si k ní velmi rychle vypěstujete sympatie a to se zase tak často nestává. Dívčí anime postavy vám (nebo monimálně mě) začnou pěkně drnkat na nervy už od třetího dílu :D 

Anime doporučuji, ale spíše starším divákům. Sice se nejedná o žádný extra "krvák", ale občas se najdou poněkud nepěkné části. 

 

another_anime.jpganother_hd_wallpaper-hd.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář