Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hellsing-seriál

22. 2. 2014

 Tento 13 dílný seriál vznikl na motivy mangy, kterou napsal a ilustroval Kóta Hinaro. Jedná se o jeden z nejznámějších a nejlépe hodnocených manga komiksů, ale seriál samotný se dějem dosti liší. Režisérem seriálu se stal Umanosuke Lida. V Japonsku se seriál poprvé vysílal 10 října 2001. 

Děj: Příběh se odehrává v Londýně. V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Proto do boje posílá svou největší zbraň-upíra Alucarda (pro ty co si toho nevšimli, Alucard je pozpátku Dracula). Při jedné akci Alucard zachrání mladou policistku Victorii Seras před jistou smrtí tím, že z ní udělá upíra. Společně se pak snaží přijít na to, co stojí za vznikem umělých upírů. Více vám už neprozradím, protože si myslím, že toto anime stojí za to, abyste se na něj podívali sami. 

Můj názor: Já to anime miluji!!!! A pokud vím, i mezi ostatními fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnoceno. Také patří na seznam titulů "must see". Hudba je poněkud atypická vzhledem ke stylové atmosféře seriálu. Ale co si budeme povídat, soundtrack The World Without Logos je zkrátka legendární. Je jen jediná věc, která mi na tomto anime vadí a to Victorie. Prostě je otravná. Myšlenka, že Alucard má společnici je sama o sobě skvělá, ale Victorie, kterou odpuzuje fakt že je upírka se na to nehodí.

Rozhodně doporučuji se podívat. Já mu dávám 10/10 bodů :D  

 

A tady je ten soundtrack:

alucardbground1-1024x752.jpg

hellsing-imagen.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář